Mindkonvent

Mindful Tapping & Meditation

En förmiddag i Yogans tecken 

Söndagen den 5/11 på Body Joy i Mölnvik

Program för Body Joys Mind-Konvent

Boka och betala 130 kr så har du en garanterad plats. BOKA HÄR!

07.30-08.00 Välkommen till stora salen
08.00-09.00 Dynamisk Yoga med AnnaCarin Gustafsson
09.00-09.30 Paus & Yogafrukost
09.30-10.45 Mindful Tapping med Hanna Noorberg
10.45-11.00 Paus
11.00-12.15 Lär dig mer om Meditation med Robin Nordin

Kom ombytt och klar i mjuka kläder. Medtag egen filt, kudde och vattenflaska. Försök att få så lite intryck på morgonen som möjligt. Gör saker långsamt, undvik mobil, dator och tv Ät en lätt frukost. 
Kom till Body Joy med ett öppet sinne och nyfikenhet!
Varmt välkommen!

Gäst-yoga-instruktörer: AnnaCarin Gustafsson, Hanna Noorberg, Robin Nordin

Beskrivningar:

Hatha YogaHon undervisar med lugn, glädje och entusiasm. En skön start på dagen helt enkelt.
AnnaCarin Gustafsson är leg Naprapat med egen klinik i Sundbyberg,  på Värmdö och i Östersund. Hon har mer än 25 års gedigen erfarenhet av att arbeta med människor, träning och hälsa. Som yogalärare är AnnaCarins intention att du som deltagare får möjlighet att utforska yogans lugnande andning, hitta balans och rörelseglädje. 

Mindful Tapping – för snabb känslomässig & mental balans

Tänk på en situation som gör dig orolig, arg eller ledsen. Det känns inte så skönt i kroppen då, eller hur? Tänk dig att du har ett verktyg i din hand som gör att du kan förändra den känslan direkt. Tänk vilken otrolig frihet det skulle ge dig. Mindful Tapping är det verktyget.

Mindful Tapping är ett koncept som förenar modern kunskap om hur hjärnan och nervsystemet fungerar med kraftfulla och enkla verktyg för att ta hand om jobbiga känslor. Det fina är att alla kan lära sig använda Mindful Tapping.

På föredraget lär du dig den enklaste versionen av Mindful Tapping som du kan använda för återhämtning i din vardag. Du kommer även få känna på hur Mindful Tapping kan användas för att förändra djupare liggande mönster och utmaningar.

-       Du kommer lära dig om hur din kropp och hjärna påverkas av det som händer i ditt liv.
-       Du kommer få ta del av forskning som visar hur flykt-, kamp och frysreaktioner som lagras i hjärna och nervsystem påverkar dig långsiktigt.
-       Lär dig tapping-punkterna och hur du håller fokus inåt för bästa resultat.

Kort sagt lär du dig under föredraget hur kropp, hjärna, nervsystem, känslor, tankar och minnen påverkar varandra, och fram för allt hur du kan påverka dem för att må bra!

Vill du dyka djupare och lära dig att lägga jobbiga minnen till ro, komma ur problematiska känslo- eller beteendemönster, ta hand om smärta, värk och stelhet eller minska sötsuget har vi kurser på nätet och live. 

Läs gärna mer på www.mindfultapping.se
Prova redan idag: www.mindfultapping.se/tapoutdaily/

Workshopen hålls av Hanna Noorberg (folkhälsovetare och kroppsterapeut) 
Hanna har under 15 års tid arbetat med de metoder som idag samlats i konceptet Mindful Tapping. Hon är med sin pedagogiska förmåga och varma utstrålning en uppskattad kursledare och terapeut.

Lär dig mer om Meditation. Robin Nordin går igenom de olika grenarna av meditation, chakror och liknande (ut ur kroppen-upplevelser, lucida drömmar etc) och erbjuder både ett österländskt spirituellt perspektiv samt ett västerländsk vetenskapligt perspektiv. Du kommer att få prova på flera korta meditationer och prova olika sätt att meditera. Vi knyter ihop säcken till slut om känslor, vår relation till dem och hur det påverkar våra liv (t.ex identifiering med känslor, och hur det står oss då vi tror vi är våra känslor, vi vill inte gå till gymmet, vi är arga etc).

Robin Nordin har spenderat de senaste 10 åren på självhjälp med två frågor i framkant: Vad är välmående? Och är vi verkligen begränsade? 
I den här presentationen tar han fram vad han hittat. Dock handlar det inte om honom, detta är mer en invit till chansen att få bege sig in i världens mest outforskade område med de största skatterna, sig själv.

AnnaCarin Gustafsson Yogalärare
Hanna Noorberg Mindful Tapping
Robin Nordin Personlig Tränare på Body Joy och specialicerad på Meditation bl a.