Prova-på-konvent i Hamnen

Varför Fort Gjort? Prova själv den 23/9

 

Prova-på-konvent i Hamnen Lördag 23/9
Se schema nedan.

Boka som vanligt i appen i telefonen.

 

OM FORTGJORTS PASS
Ont om tid och dåliga erfarenheter av träning är några vanliga orsaker till varför många väljer bort att besöka träningsanläggningar och gym. På grund av dessa anledningar utvecklades Fortgjort träning - träningspass som är till för alla oavsett nivå och förutsättningar och som endast är 25 minuter långa.
Fortgjort Träning erbjuder snabba och lättförståeliga träningspass för nybörjare som de med lång träningsvana.
En vanlig missuppfattning är att man måste spendera flera timmar på ett gym ett par gånger i veckan för att det ska ge några resultat. Tvärtom visar forskning och flertalet studier att korta träningspass också kan vara effektiva och ge bra resultat. Istället för tiden beror effektiviteten på hur man tränar och vad man tränar. FortGjorts olika pass fylls av effektiva rörelser och många intervaller som gör att man tar i och utmanas samtidigt som man har roligt.
Ett pass på 25 minuter två eller tre gånger i veckan är också något som i princip alla kan avsätta tid till. Meningen med den korta tiden är också att man ska sluta passet när man är på topp innan orken tar slut och på så sätt känna mersmak inför nästa pass.
Trots att passen bara är 25 minuter långa innehåller de många olika övningar och moment. Passens namn ger en tydlig beskrivning av vad det är man kan förvänta sig av träningen, så som Mage Rygg eller Rörlighetsträning.
Övningarna är enkla att lära sig och kräver inga förkunskaper. Samtidigt är de utformade så att även de som tränat tidigare kan få ett effektivt träningspass och svettas ordentligt. Träningen är utformat så att den aldrig ska kännas svår och krånglig, men däremot får träningen gärna kännas ganska jobbig.

PROVA PÅ - FortGjort 25 minuter härlig träning i Hamnen.
Under denna förmiddag har vi mixat ihop en härlig blandning och smakprov på vad FortGjort kan erbjuda.Vi startar med Fort Gjort-pass den 25/9 i vårt höstschema.

NÄR?
Lördagen den 23/9 kl 09.15 – 12.45

VAR?

På Body Joy i Hamnen

FÖR VEM?

För alla våra medlemmar, passen passar alla.

 

SCHEMA FÖR DAGEN. Alla pass är 25 minuter långa.


09.15 Spinning25
09.15 Fort Gjort Multiträning

FortGjort Multi Träning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång. En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie. En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma!

09.45 Spinning 25
09.45 FortGjort Pulsträning

FortGjort Puls Träning består av övningar och rörelser för att förbättra/bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också att medföra en ökad förbränning i din kropp. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå. Vissa intervall är längre och andra så korta som 20 sekunder. Varje intervall består av enkla och effektiva övningar eller rörelser och de ska upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny övning/rörelse. En träningsform med mycket puls och massor av energi!

10.15 Fort Gjort Rörlighetsträning
Stretch och rörlighet står i fokus under denna rogivande träningsstund. De harmoniska rörelserna är lätta att anpassa efter dina egna förutsättningar. FortGjort Rörlighet är som balsam för din kropp.

10.45-11.15 Var med och se när Annika Finn avslutar sin 50 timmar (!) långa löpning på löpband i Hamnen. Hon vill slå världsrekordet som idag ligger på 49 timmar. Kom och hejja på Annika. Håll tummarna!

11.15 Spinning 45 med Sanna Persson som gästar oss just för denna dag.

11.15 FortGjort Styrka

Enkel träning för kroppens större muskler. Du använder din egen kropp som främsta redskap och du arbetar efter din egen förmåga. Ibland tar vi även hjälp av ett gummiband och en steplåda. Du kommer att känna dig härligt stark i hela kroppen efter FortGjort Styrka.

11.45 FortGjort Dansa Mix
Här behöver du inte välja! I FortGjort Dansa Mix får du det bästa av allt. Rör dig och dansa loss till nya och gamla favoritlåtar. Musikens karaktär sätter prägel på dansrörelserna. 

12.15 
Fort Gjort MageRygg 
En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. FortGjort Mage Rygg stärker mittpartiet på kroppen genom övningar för magen och ryggen. Du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform. Alla övningar sker sittande eller liggande på en matta.

Ta med vattenflaska, träningsskor och glädje! Välkommen!