Cykel/Spinningklasser

Klicka på en klassbeskrivning nedan, för att läsa mer!

Spinning

Spinning Effektiv konditionsträning på spinningcykel i grupp. Musiken och instruktören får dig att göra ditt bästa. Du bestämmer själv hur jobbigt du vill det ska bli! Siffran anger klassens längd i minuter.

Spinning RPM

Klicka på bilden för att se filmen

RPM är cykelträning inomhus där du cyklar till rytmer av kraftfull musik.

Instruktören leder dig igenom en färd bestående av nio låtar där vi använder oss av olika cykelpositioner och hastigheter. Klassen är baserad på utomhuscykelträning och den imaginära terrängen låter oss skapa ett komplett och utmanande träningspass. Genom att du själv reglerar motståndet på din cykel bestämmer du själv hur hårt du vill träna.

Precis som övriga gruppträningspass från Les Mills , kommer det ett nytt Spinning RPM-pass med ny musik och ett nytt upplägg var tredje månad.

Spinning Activio

Spin Activio. Ett spinningpass där varje deltagare får använda pulsband för att göra sin puls synlig på en ljustavla på väggen. Instruktören guidar alla att ligga på på rätt nivå för att få ut maximal träning på varje pass. Det är enkelt att hitta rätt nivå på din träning utifrån dina förutsättningar. Motivationshöjande och roligt.

Pulsbaserad träning "Activio" nu på Body Joy!

Activio pulsträningssystem ger dig det senaste inom gruppträning! Med en direkt pulsfeedback får du en fantastisk träningsupplevelse och en värdefull hjälp för att hitta rätt individuell träningsnivå, utifrån egna förutsättningar och träningsmål. Du som deltagare följer din egen pulsnivå via en stor tavla bredvid instruktören, individuellt och anonymt. Varmt välkomna!

Activio är ett världsledande företag och pionjärer inom pulsbaserad gruppträning för bl.a. fitness center och sportorganisationer.

Efter starten 2003, har Activios produkter framgångsrikt installerats och nyttjas idag i cirka 400 fitness center och professionella sport organisationer runt om i Europa. Ca 200 av dessa är installerade i Sverige. Stora användare är SATS, Spenst, Friskis&Svettis och Sportlife, men många fristående träningsanläggningar använder också Activio framgångsrikt.

Activios system är utvecklat i samarbete med ledande organisationer, såväl inom träningsbranschen som inom idrottsforskningen, däribland Sveriges Olympiska Kommitté, Idrottshögskolan i Stockholm och Karolinska Institutet. Activios produkter används också framgångsrikt bland många av världens främsta idrottsklubbar, däribland FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea FC, Arsenal, Benfica med flera.

Activio tilldelas 2008 den prestigefulla utmärkelsen Ung Gasell av Dagens Industri som det snabbast växande unga företaget i Sverige. Dessutom tilldelades Activio pris som årets leverantör på Fitnessfestivalen, 2009 i Sverige.

Utifrån aktuell forskning och innovation har Activio utvecklat ett enkelt och effektivt koncept för att tillhandahålla den bästa möjliga förutsättningen för att träna pulsbaserat i gruppträning. Med en direkt pulsfeedback får deltagarna en unik träningsupplevelse och en värdefull hjälp att hitta rätt individuell träningsnivå, utifrån sina egna förutsättningar och träningsmål. Activio gör det mycket enkelt, effektivt och roligt att träna pulsbaserat i grupp och passar alla kundgrupper, såväl nybörjare som mer erfarna deltagare.

Tips till dig som vill träna på ett ACTIVIOpass >>

Tips till dig som vill träna på ett ACTIVIOpass!

Kom i god tid!

Ca 20 min innan. Det tar lite tid i början innan alla rutiner sitter.

Hämta ut ditt pulsband i spinningsalen!

Vill du ha ett eget resårband?

Vi lånar ut resårband. Vill du ha ditt eget finns det att köpa för 150 kr.

Tvätta gärna av bandet innan du tar på dig det.

För din egen skull! Spraya lite decinficeringsmedel på papper och torka av det. Medel finns i alla sprayflaskor spinningsalen och i gymmet.

Sätt pulsbandet rättvänt mot huden.

En annan person ska kunna läsa det rättvänt under tröjan, runt bröstkorgen. Ungefär i BH-bands höjd.

Kom ihåg siffran på ditt eget band.

Titta på pulsbandet innan du sätter på dig det och kom ihåg ditt nummer.

I spinningsalen registrerar du dig.

Ange ditt nummer på pekskärmen.
Ange din maxpuls på pekskärmen. Om du inte vet din maxpuls så får du ange din ålder för att räkna ut maxpulsen.

NJUT AV ETT HÄRLIGT SPINNINGPASS!

Instruktören kommer att tala om för dig hur du läser av dina färger och siffror på ljustavlan. 
Har du frågor så ställ dem under eller efter passet. Man kan alltid lära sig mer!

Tag av dig pulsbandet efter passet redan i spinningsalen.

Tvätta rent ditt pulsband med papper som du sprayat med desinfektionsmedel. Häng upp det på kroken direkt. Resårbandet tvättar du med tvål och vatten i duschen eller i ett av våra många handfat . Häng upp det på tork i spinningsalen direkt.

Lycka till med din träning!

Spinning Sprint

Ett kort pass som ger hjärta och lungor en rejäl kyss. Ett högintensivt intervallpass. Jo, vi använder cykeln som ett redskap, och det är ju framför allt det som gör det så lättillgängligt. Du har låg belastning på knän och höfter, men hög intensitet på hjärta och lungor. Perfekt för dig som vill ta ut dig till max på kort tid, men har svårt att hoppa och springa. Testa själv! 

Spinning Joy Ride

Spinning Joy Ride är ett spinningpass där vi inte bara cyklar. Vi jobbar även med hantlar för att stärka bål, axlar och armar. Ett roligt sätt att träna styrka samtidigt som vi tränar kondition. Roligt, annorlunda och effektivt pass.