Frågor & Svar till Body Joys medlemmar

Varför säljer Monica & Monica?
Det var inget lätt beslut och vi har inte aktivt verkat för en försäljning. Så när Sats knackade på vår dörr så snurrade tankarna från det ena till det andra och slutligen landade vi i att: Det var dags! Framtidens ökade konkurrens samt branschens låga marginaler var också bidragande till beslutet. Vi har ju en gång varit nära konkurs och det är något vi inte vill uppleva igen. Nu får Body Joys medarbetare, medlemmar och vår Body Joy-anda leva vidare. Andan/känslan sitter inte i en ny logga eller exempelvis Technomaskiner, den sitter i kött och blod. Vår förhoppning är att större delen av våra medarbetare och medlemmar stannar kvar och fortsätter bevara och sprida vår anda vidare.

Hur ser Tidsplanen ut?
Vi skrev i onsdags på avtalet med Sats men Monica & Monica äger och driver Body Joy fram till 31 januari. 3 februari går aktierna över och då äger Sats Body Joy. Monica & Monica jobbar kvar till 31 mars och hjälper till med övergången och efter det som tränande och ev. som instruktörer. Fusionen (sammanslagningen) beräknas vara klar långt fram i vår. Inget datum är satt ännu. Först då kommer Sats-skylten upp och nya personalkläder på, även hemsida, bokningsapp, telefonväxel och Sats gällande prislista. Så hela våren ser ut som vanligt. Inga förändringar.

Vad händer med Body Joy nu?
-Det kommer vara precis som vanligt ända fram till sammanslagningen (fusionen) är gjord. Vi finns kvar här, välkommen in och träna.

Jag har medlemskap på både Sats och Body Joy, hur ska jag göra då?
-Du avgör hur du vill göra med dina medlemskap. Body Joy hjälper dig med frågor om ditt Body Joy-medlemskap och Sats kundservice svarar på frågor om ditt Sats-medlemskap. Behåll båda medlemskapen fram tills dess att bolagen formellt slagits ihop om du vill kunna träna på både Sats och Body Joy under den tiden. Sammanslagningen av Body Joy & Sats kommer att ske under våren. De kommer ej att lägga ner några anläggningar. Det ligger inte i deras startegi att köpa för att lägga ner.

Kommer Body Joy-andan/känslan försvinna?
-Vad Sats säger är att de önskar behålla profilerna och målgruppssegmenteringen vi har på de olika anläggningarna. De vinner ingenting på att göra 3 likadana anläggningar. Sats vill ju bredda sig och det gör de när dom behåller skillnaderna. Body Joy- andan fortsätter vi att sprida tillsammans såklart.

Vad händer med personalen?
-All personal kommer få erbjudande om en likvärdig anställning. De som fakturerar kommer bli erbjudna en anställning. Ingen sägs upp.

Vad händer med teraputerna?
-Deras hyresavtal flyttas över till Sats. Sats har ingen erfarenhet av tidigare förvärv där det ingår så pass många terapeuter som är hyresgäster. De säger också att de inte vill förändra "bara för att" eller ta bort något som fungerar bra.

Vad händer med vårt schema/klasser ex EasyLine, SOMA, Zumba, Gubbröra, 90+ mm?
-Under våren händer ingenting. Det kommer inte tas bort klasser"bara för att ", det finns center som har enskilda klasser som inte alla andra har. Vårens schema ser i stort sett ut som idag.

Kommer musiken i omklädningsrummet vare hårdrock nu klockan 7.00?
-Nej den kommer anpassas efter våra medlemmars önskemål.

Kommer Weight Trainer/TEAM fortsätta som vanligt under våren?
-Ja det kommer dom. Det finns platser kvar så kontakta helene.scheer@bodyjoy.se om du är intresserad och vill veta mer.

Vad händer med Barn & Ungdomsverksamheten?
-Den fortsätter som vanlig under våren och showen blir av som planerat i Nacka Aula den 26 april.

Vad händer med mitt avtal/kort/abonnemang när vi går över till Sats (när fusionen är klar)?
-Medlemmar som inte har någon bindningstid väljer det Satskort som passar dem bäst. De kan alltså både upp & nedgradera sig. Det med bindningstid kommer att få ett Satskort motsvarande det dom betalat för på Body Joy. När ditt medlemskap löper ut kan du välja att förnya och ta ställning till då gällande prislista. Ex om man betalar 689:-/månaden hos oss får man i deras prislista Sverigekortet (inkl Norden). En pensionär som hos oss betalar 579:-/månaden får hos Sats betala 375:-/månaden (dagtid fram till 15.00, 2 center och seniorrabatt). Allt står på Sats hemsida. Inga Satsmedlemmar kan träna hos oss förrän fusionen (långt fram i vår) är klar och vise versa.

Har du frågor ang ditt avtal så maila medlem@bodyjoy.se
Vi, Monica & Monica kommer de närmaste veckorna vara mycket mer på anläggningarna så har du frågor och funderingar så prata gärna med oss.
Varma hälsningar Monica & Monica