FunkyKidz

Stans coolaste dansskola, där ALLA får vara stjärnor!

Att dansa är att släppa loss och ha kul. Vi utgår från lust och glädje. Vi säger hellre “Gör så här” istället för “Gör inte så här”

Vår pedagogik utgår från roliga upplevelser. Med hjälp av härlig musik, överraskningar och inspirerande ledare. Våra shower/avslutningar  får både barn och föräldrar en fin upplevelse.

Hos oss är alla stjärnor och alla kan vara med. Vi bryr oss om varandra och alla har en given plats i gruppen. Detta gäller både stora och små i vår organisation.

Funkykidz är störst i Sverige på barndans. Här får alla barn mellan 2-7 år släppa loss och ha kul till härlig musik. Funkykidz är en dansskola som bygger på glädje, upplevelser och gemenskap.
Lektionernas innehåll är förkoreograferade, vilket innebär att innehållet garanterat är anpassat till åldersgruppen.

I Funkykidz blandas dansstilar som funk, jazzdans och streetdance. Det finns också en uppvärmningsdel där man tränar balans, hållning och flexibilitet och i golvgympan tränar vi styrka. I slutet av lektionen lär man sig en dans som byggs på för varje tillfälle. Åldersindelade grupper: 2-3 år, 4-5 år & 6-7 år.

Du kan läsa mer på http://funkykidz.se/

Danskursen: Kursen är på ca 10-11 veckor beroende på terminerna, varje lektion är 45 minuter lång. Innehållet och musiken i en Funkykidz-lektion är förkoreograferat, vilket innebär att steg, rörelser och musik är färdigt sedan innan. Därför håller danslektionerna en hög kvalité över hela landet och innehållet är samma oavsett var du dansar. På alla Funkykidz-center finns välutbildade och inspirerade instruktörer som förmedlar glädje och upplevelser. De har alla genomgått gedigen utbildning och måste ha tagit ett licensprov för att undervisa. De deltar också i kontinuerlig fortbildning.

Funkykidz är till för alla barn oavsett förkunskaper eller bakgrund. Alla är välkomna att delta.  

Avslutningen på höstterminen sker i respektive grupp och då är ni föräldrar och syskon välkomna att titta på.  En del grupper väljer att ha en liten mini- uppvisning tillsammans med några andra grupper denna dag. Mer info om detta får ni av barnets ledare.

Anmälan är bindande. Kursavgiften ska vara betald innan kursen startar.

Klädsel

Välj tränings- eller danskläder som du trivs i. Det kan vara mjuka byxor, shorts, tights, top, t-shirt eller dräkt. På fötterna är det bra att ha en sko med mjuk sula eller en danssandal. Vill du hellre dansa barfota går det också bra.

TIDER

Funkykidz Mölnvik

2-3 år Sönd 9.30-10.15 

2-3 år Sönd 10.30-11.15

4-5 år Sönd 9.30-10.15

4-5 år Sönd 10.30-11.15

6-7 år Sönd 11.30-12.15

Funkykidz Gustavsberg

2-3 år Sönd 9.30-10.15 

4-5 år Sönd 10.30-11.15

6-7 år Sönd 11.30-12.15

Startvecka v.4 

Sportlov v.9 

Påsklov v.15

Terminsavslutning v.16

 

 

Totalt 11 tillfällen
Terminsavgift: 1400:- 

Vill du gå flera gånger i veckan?

Vill ditt barn delta i flera grupper så får du 25% rabatt på den billigaste aktiviteten. Det går inte att få rabatten genom att anmäla sig på hemsidan. När du har anmält ditt barn, kontakta gärna oss på barn-ungdom@bodyjoy.se om att betalningen är klar och du kommer att få en rabatterad faktura på den 2:a/billigaste aktiviteten ditt barn går på.

Funkykidz 2-3 år

Barn och föräldrar dansar tillsammans

Släpp loss och ha kul med mamma eller pappa!

Det här är 40 minuters dans och rörelse för de allra yngsta tillsammans med mamma eller pappa. Kursen är på ca 10 veckor, beroende på terminerna och idén är enkel: Till härlig musik skall vi ha en rolig stund tillsammans.

Vi startar med samling och dansar sedan till traditionell barnmusik blandat med pop. Vi utgår från upplevelsen och använder ofta rekvisita i danserna. Vi busar mycket och när man är 2-3 år finns inga krav på prestation. När musiken sätts på vill kroppen instinktivt röra på sig.

Mamma eller pappa finns med i dansen under hela lektionen.

Föräldrars medverkan på klasserna

Du som förälder deltar aktivt i alla moment, från samling till avslut. Vi rekommenderar därför att både föräldrar och barn har träningskläder/bekväma kläder under lektionen.

Syskon kan tyvärr inte närvara under lektionen, eftersom du som förälder kommer behöva allt fokus på dig och ditt dansande barn.

Terminsavslutningar

Avslutningarna i våra 2-3 årsgrupper sker i respektive grupp och då är ni föräldrar och syskon välkomna att delta/titta på.  En del grupper väljer att ha en liten mini-uppvisning tillsammans med några andra grupper denna dag. Mer info om detta får ni av barnets ledare.

Funkykidz 4-5 år samt 6-7 år

Här är alla stjärnor

Här finns plats för alla med hopp och spring i benen. Musiken är garanterat svängig och det blir aldrig tråkigt. Här är vår idé att alla kan dansa och alla är stjärnor. Instruktören bjuder in till "det stora danskalaset". Kursen är på ca 10 gånger, beroende på terminerna, med en "sprakande avslutningsshow". Varje lektion är 45 minuter lång

Terminsavslutningar

Avslutningen på höstterminen sker i respektive grupp och då är ni föräldrar och syskon välkomna att titta på. En del grupper väljer att ha en liten mini- uppvisning tillsammans med några andra grupper denna dag. Mer info om detta får ni av barnets ledare.

Inskolningen – ett sätt att skapa trygghet för dig och ditt barn

För att varje barn skall känna trygghet och glädje i sin danskurs tillämpar vi en metod för inskolning. Alla barn är unika. Någon klarar sig själv i salen från första lektionen, andra behöver chans att känna in den nya miljön, läraren och kompisarna.

Vår huvudregel är att om barnet klarar sig själv i salen från första lektionen är det att föredra. Då får vi bäst kvalité på lektionen.

Behöver ditt barn ha dig med under första lektionen går det fint. Du som förälder kommer då delta aktivt i delar av lektionen (samlingen och en dans).

Under inskolningen deltar 1 förälder per barn, syskon kan tyvärr inte delta.