Mindfulness

SOMA Move

SOMA MOVE® ärett holistiskt sätt att träna som är atletiskt och samtidigt mjukt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen. Du tränar kondition, uthållighet styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination. SOMA MOVE® är något som har vuxit fram genom en strävan mot att förstå kroppens funktionella konstruktion och hur den konstruktionen ska användas i rörelse. 

SOMA Soft

SOMA Soft är mer stående rörelser och inga höga krav på rörlighet. Vi belastar inte handleder eller knän så mycket som på ett vanligt SOMA pass. SOMA MOVE® är ett holistiskt sätt att träna som är atletiskt och samtidigt mjukt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen. Du tränar kondition, uthållighet styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination. SOMA MOVE® är något som har vuxit fram genom en strävan mot att förstå kroppens funktionella konstruktion och hur den konstruktionen ska användas i rörelse. 

Body Balance

Ett yogainspirerat träningspass där du tränar balans, koordination, rörlighet, styrka och avspänning. Passet är utformat av Les Mills med förkoreograferade rörelser och musik. Kontrollerad andning, koncentration och noggrant strukturerade serier av stretch, rörelser och ställningar som får din kropp i harmoni och balans. Kräver ingen förkunskap. 

Body Balance Strength. Ett kortare pass där vi har valt ut de styrkebetonade delarna ur programmet. Vi har valt bort vissa stretchlåtar för att det ska bli ett effektivt mjukt stärkande program.

Kundalini Yoga

En meditativ form av Yoga med betoning på andningen. Med hjälp av fysisk träning, andning, ljud, stretching, rörelse, uthållighet, meditation och närvaro, skapas balans, stillhet och frid.

ChiBall

ChiBall bygger på filosofin om kinesisk medicin, färgterapi och aromaterapi. Vi använder oss av en liten mjuk boll som doftar och det finns 10 olika färger. Varje färg och doft har sina egenskaper som stödjer och främjar vårt allmäntillstånd. Vi jobbar med att massera våra inre organ och fokus på andning. Att få flöde i våra meridianer i kroppen för välbefinnande. Fint komplement till MediYoga.

Hatha Yoga

Hatha Yoga är en fysisk yoga där andningen styr rytmen och synkroniseras med rörelsen. Förutom positiva effekter på sinnet ger Hatha Yoga också en fullgod fysisk träning. Vissa övningar varierar från pass till pass och från lärare till lärare. Här förekommer sk krigare, hunden, solhälsningar mm.

Yin Yoga

Yin yoga är ingen ny yogaform, utan bygger på Tao yogans väl beprövade kinesiska övningar. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindvävnad, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Man utför alla övningar på golvet och man håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.

Medi Yoga

Medicinsk yoga går bortom och inunder de symptom som personen visar upp, fokuserar direkt på underliggande obalanser och stimulerar kroppens egen självläkande förmåga. Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Korta enkla yogapass kombineras med djupverkande meditation för att som en integrerad helhet skapa specifika terapeutiska effekter och utifrån yogans grundläggande intention verka för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av Medicinsk yoga.